Общи условия за ползване на услугите на СraftFactory.eu

 

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между "Хелтко" ЕООД, наричан по-долу CraftFactory.eu, от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн CraftFactory.eu и поддомейните му, наричани за краткост Сайт, както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги, предлагани от "Хелтко" ЕООД, наричани за краткост Услуги.

 

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на СraftFactory.eu, с изключение на линка към настоящите Общи условия, Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

 

"Хелтко" ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. "Върбица" 2.

Ид. номер по Булстат: 130586812

ДДС Номер: BG 130586812

 

 

Защита на личните данни

 

Ние се отнасяме много сериозно към защитата на личната информация на клиентите си.

 

Достъпът до интернет страницата ни, както и онлайн каталога, са абсолютно свободни и не изискват въвеждане на лична информация.

 

Регистрацията в нашия онлайн магазин изисква въвеждане на лични данни от Ваша страна само в рамките на минимума, необходим за реализиране на поръчките Ви.

 

Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни за информация или редакция.

 

СraftFactory.eu гарантира, че предоставените от Потребителя Лични данни няма да се унищожават, фалшифицират, продават или разкриват на трети лица, освен за целите на услугите, описани в тези условия и заявени от Потребителя. 

 

Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са попълнили регистрационната форма, изрично се съгласяват предоставените от тях Лични данни да бъдат обработвани от СraftFactory.eu по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги.

 

При направена поръчка в сайта, СraftFactory.eu предоставя името, адреса и телефона на потребителя на куриерска фирма Еконт, които са им необходими за доставянето на поръчаните продукти.

 

СraftFactory.eu не носи отговорност за лични данни, събрани и разпространени от куриерски фирми.

 

 

Авторски права

 

СraftFactory.eu дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на СraftFactory.eu или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел.

 

При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права, СraftFactory.eu не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично упоменатите права и/или лицензии от производителя/дистрибутора на стоката.

 

Предоставените препратки на Сайта на СraftFactory.eu към сайтове, собственост на трети лица, са публикувани единствено и само за Удобство на потребителите. При употреба на такава препратка потребителите не използват услуга, предоставена от СraftFactory.eu и след използването на препратката настоящите Общи условия губят сила.

 

  

Представяне на стоки и услуги 

 

В страницата на всяка стока, представена в Сайта, са посочени цената и основните характеристики на стоката. СraftFactory.eu не носи отговорност за неточности в описанието на стоката, които не касаят основните характеристики и не претендира за изчерпателност на предоставената информация.

 

СraftFactory.eu има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Възможно е част от информацията, публикувана в Сайта, да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента.

 

 

Цветове

 

Въпреки усилията за точно предаване на цветовете на Сайта, поради разлики във видео картите, мониторите и техните настройки, реалните цветове и текстури на повърхностите на продуктите може леко да се различават от тези на снимките.

 

 

Регистрация

 

За да получите правото да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в CraftFactory.eu стоки, е необходимо първо да се регистрирате. При регистрацията трябва да въведете e-mail, парола и да се съгласите с “Общите условия”. С отбелязване в полето "Съгласявам се с "Общите условия"", клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с "Общите условия" и ги приема.

 

 

Поръчка

 

Регистрираният Потребител може да поръчва стоки и услуги, представяни от СraftFactory.eu. При създаване на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за доставка според предложените на Сайта варианти.

 

По всяко време преди завършването на поръчката Потребителят има право да променя избраните от него стоки и услуги.

 

При изготвяне на поръчка на Сайта, Потребителят влиза в договорни отношения с "Хелтко" ЕООД, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Общи условия. Поръчката се смята за направена след потвърждаване, следвайки инструкциите в Сайта.

 

При финализиране на поръчката Потребителят може да види продуктите, които закупува и техните цени.
След финализирането на поръчката, Потребителят получава потвърждение на посочения от него и-мейл със същата информация.

 

 

Цени

 

Всички посочени на Сайта цени са в лева, с включен ДДС.

 

СraftFactory.eu има правото да променя цените по свое усмотрение и по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на сайта по време на финализиране на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, СraftFactory.eu има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.

 

 

Доставка

 

За извършване на доставки CraftFactory.eu използва услугите на Еконт. Поръчките, получени до 12.00 ч. на обяд се обработват и изпращат още същия ден. Поръчките, получени след 12.00 ч. на обяд се подготвят и изпращат на следващия работен ден. В редки случаи и при голяма натовареност, за обработка на пратките и тяхното изпращане е необходим още 1 работен ден. Доставките се извършват до посочения от Вас адрес или офис на Еконт на следващия работен ден след изпращането.

 

 

Цени за доставка

 

Точният размер на дължимата сума за куриерската услуга можете да видите на стъпка 4 "Начин на доставка" при правенето на поръчка, като натиснете бутона "Изчисли цена", след като стe посочили дали доставката ще бъде до адрес или до офис на Еконт и преди да потвърдите поръчката си.

 

Цената за доставка се изчислява автоматично чрез вградения в нашия сайт модул на Еконт.

 

Тъй-като CraftFactory.eu е интегриран партньор на Еконт, всички цени за доставка се изчисляват с 20% отстъпка от базовата цена.

 

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 100 лв.

 

СraftFactory.eu извършва доставки само на територията на България.

 

 

Плащане

 

Потребителят заплаща поръчаните стоки на куриера с наложен платеж в момента на тяхната доставка.

 

Право на Потребителя е да отвори пратката в присъствието на куриера и да се убеди в нейния добър вид, преди да заплати дължимата по товарителницата сума.

 

Ако Потребителят забележи нарушения в целостта на транспортната опаковка, те трябва да се опишат в протокол от представителя на куриерската фирма.

 

Ако вследствие на транспортирането има щети по стоката и те не са регистрирани в писмен вид, CraftFactory.eu няма да може да признае рекламацията.

 

Ако щетите са регистрирани в писмен вид и рекламацията е приета, разходите по подмяната на рекламираните стоки е за сметка на CraftFactory.eu.

 

В случай, че стоките не могат да бъдат подменени, заплатената за тях сума ще бъде възстановена на Потребителя.

 

 

Проблеми при изпълнение на поръчки

 

Изпълнението на  поръчка може да бъде възпрепятствано поради причини като:

 

- Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност - в този случай CraftFactory.eu ще установи контакт с Потребителя в най-кратък срок.
- Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
- Липса на телефон за контакт с Потребителя.
При възникване на проблеми с доставката по вина на CraftFactory.eu всички допълнителни разходи са за сметка на CraftFactory.eu. Във всички останали случаи повторно изпращане на пратката e за сметка на Потребителя.

 

 

Отказ от закупена стока

 

Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 7 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че дадената стока е във вида, в който е доставена, в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

 

 

Спорове и жалби

 

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочения за кореспонденция адрес.

 

 

Други

 

СraftFactory.eu има право да променя технологията и дизайна на предоставяните Услуги без предварително известяване.

 

СraftFactory.eu си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги, с промоции или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги, с изключение на случаите, когато Потребителят не е заявил изрично отказ от това.

 

СraftFactory.eu си запазва правото да актуализира настоящите Общи условия по всяко време, като уведомява регистрираните Потребители за промените.

 

При използване услугите на СraftFactory.eu, Потребителят се задължава да спазва Общите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия.